Pályázatok

„ÉLZÁRÁSI TECHNOLÓGIAI INNOVÁCIÓ A BATHÓ KFT.-NÉL”

A BATHÓ Faipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. szolnoki telephelyén 1 db Homag Optimat KDF 650Edition élzáró gépet vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 15 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A társaság jogelődje 1992-ben alakult családi vállalkozásként betéti társaság formában, mint fakereskedés. Jelenlegi formájában 1999 óta működik. A társaság kereskedelmi tevékenysége mellett lapszabászattal és bútorgyártással foglalkozik.
A társaság elérni kívánt célja, a korábbi gyártási eljárásának, olyan jelentős méretű újítása, amely, a piacon értékesíthető magasabb hozzáadott értékű, megfelelő minőségű termékek előállítását biztosítja, így lehetősége nyílik megjelenni új piacokon. A társaság lapszabászati-, és bútoripari termékei iránt egyre nagyobb a piaci kereslet, amelynek kiszolgálása a korábbi technológiai bázissal nehezen és magas költségekkel volt teljesíthető, ezért volt szükséges egy, olyan eszköz beszerzése, amely segítségével költséghatékonyabban és időtakarékosabban képes termékeit előállítani.
Ennek keretében a vállalkozás beszerzett egy, Homag Optimat KDF 650Edition élzáró gépet, aminek köszönhetően, a társaság képes kiszolgálni a folyamatosan érkező vevői megrendeléseket, tehát nagyobb hatékonyságot ér el. A gép beszerzése lehetővé teszi, olyan új termékek gyártását, melyekkel megjelenhet, olyan piacokon, ahol korábban nem tudta kielégíteni a vevői igényeket, ezzel növelve versenyképességét és árbevételét. A társaság gyártási kapacitása nő, ennek következtében több megrendelést képes teljesíteni. A társaság teljesítményével együtt az elkészített termékek minősége is javult.
A pályázat keretében beszerzett berendezés korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés.

A fejlesztés során beszerzett gépet azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 15 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.bathokft.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Bathó Szilárd
Elérhetőségeink: telefonszámunk: + 36 (30) 995-3104, e-mail címünk: batho.szilard@bathokft.hu
A projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2017-00063
Befejezés időpontja: 2018.03.07.; Támogatás aránya: 50%
A támogatás összege: 15 000 000,- Ft