Falazás

Wienerberger AG

A három kontinens huszonhat országában jelen lévő WIENERBERGER a világ legnagyobb téglagyártója, több mint 180 éves tapasztalattal rendelkezik. A Wienerberger Téglaipari Rt. 1990 óta van jelen a magyar piacon. Szakterületei: a POROTHERM építési rendszer, Az építkezőknek otthonuk felépítéséhez szükséges teljes körű termékrendszer kínálatuk külső-belső teherhordó falakból, pincefalakból, válaszfalakból, lakáselválasztó falakból, komplett födémrendszerből és áthidalókból áll. A tégla valaha a kisméretű falazóelemeket jelentette. Mára a csúcsterméke – a Porotherm HS Profi (vagy más néven csiszolt tégla), amelyből rendkívül gazdaságos sík felületű fal építhető. A HS tégla felhasználásakor kevesebb kötőanyagra van szükség, mert pontosan illeszkednek az elemek egymáshoz, gyorsabban építhető fel a ház, mert a munkafolyamatok a pontos méretek és kiváló felületek miatt rövidülnek.. Kiemelkedően jó hő-kibocsátási és páradiffúziós tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek együttesen jobb hőszigetelést és fokozottabb komfortérzetet jelentenek a lakók számára.

A WIENERBERGER Termékeiről bővebben szakkereskedésünkben tájékozódhat.

Link: www.wienerberger.hu

Magyarországon 1991-ben alakult az YTONG Hungary Kft. Az YTONG környezetbarát, természetes anyagokból (ásványi eredetű anyagokból mint pld.a mészkő,) készülő falazóanyag. Az YTONG-gal egyszerű az építkezés, hiszen nagyméretű falazóblokkjaival (8,13db/m2) gyorsan és kényelmesen falazhat. Könnyű és porózus szerkezetének köszönhetően könnyen alakítható-, formálható. Használata esetén a felhasználó takarékoskodhat az emberi erővel, a habarccsal és magával az építőanyaggal is. A legjobb hőtechnikai paraméterekkel rendelkezik a falazóelemek között ,.”U” értéke egy 30NF esetében 0,40 W/m2K. A tisztán ásványi eredetű YTONG nem megy tönkre hisz a természet alkotta anyagokból készült ( mészkő őrlemény, mész, cement, kötőanyagok ), így több generáción keresztül szolgálja otthonunkat.

Az YTONG „takarékos megoldásairól” szakkereskedésünkben tájékozódhat.

Link: www.ytong.hu

A LEIER előregyártott falak alkalmazási területe igen széleskörű. A többi előregyártott rendszerrel együtt alkalmazva magas színvonalú költséghatékony megoldást kínál a Leier kéregfal betonból készülő, (bennmaradó zsaluzat) fal építéséhez, mely a statikailag szükséges vasalatot már tartalmazza. Építése egyszerű, rendkívül gyors és tiszta. Mivel az elemeket a kért időpontban („just in time”) szállítjuk, az építési munkához kisebb hely is elegendő. Alkalmazása tökéletes megoldást biztosít pincék, teherhordó falszerkezetek, liftaknák, támfalak, medencék, foghíjbeépítések kialakításához.

Termékeik teljes választékáról tájékozódjon szakkereskedésünkben.

Link: www.leier.hu