Szigetelő anyagok

Az építkezés állandó küzdelem a víz és annak minden megjelenési formájával szemben és a technika legújabb követelményeinek. A VILLAS nemcsak piacvezető pozicióját tartja,hanem vezető helyenvan a magyar piacon tecnológia és alkalmazástechnika területén is. Ebből kiindulva töb mint 60 éve foglalkoznak bitumen alapú, professzionális vízszigetelő rendszerek fejlesztésével és gyártásával. A Villas márka vezető technológiát, biztos szigetelési megoldást jelent. a bitumenes lemezeknél, tömítő és kiöntőmasszáknál valamint kellősítő és hordozó anyagoknál.

A Villas szigetelőkről szakkereskedésünkben kap bővebb felvilágosítást.

Korábban sokszor ezeknek a szerkezeteknek a hőszigetelését teljesen elhanyagolták, pedig akár a teljes energiaveszteség 20%-a is a talaj felé távozhat. Mint minden szerkezetet, a pincefalatis a hideg oldalról kell hőszige-telni. A szerkezeti kialakítást illetően kétféle megoldás létezik. Az egyik az, amikor a falszerkezetre a vízszigetelés elhelyezése után, ragasztással rögzítjük a hőszigetelő anyagot. Ez a gyakoribb megoldás, még úgy is, hogy ilyenkor -természetesen- a nedvességnek és a mechanikai hatásoknak tartósan ellenálló, magas minőségű anyagot, mint pl. az AUSTROTHERM szigetelőket kell alkalmazni. Ennek a szerkezetnek előnye, hogy a szigetelés védő fal elhagyható. Amennyiben nem fűtött helyiség faláról van szó, úgy 3-4 cm vastag táblákat érdemes használni. Ekkor csak a szigetelés védő fal funkcióját használjuk ki. Amennyiben fűtött helyiség van a fal mögött, úgy a 7/2006. (V.24.) TNM rendelet szerint a talajszint alatti egy méterig legalább 0,45 W/m2K-es hő-átbocsátási tényezőt kell elérni. Ez vasbeton, vagy azzal hő-technikailag egyenértékű pincefalazat esetén 7 cm vastag EXPERT lemezzel lehetséges. Az energiatakaréskossági célokat szolgáló 0,3 W/m2K értékhez viszont már 12 cm vastag hőszigetelést kell elhelyezni. A rendelet szerint a hőszigetelést nem kell a talajszint alatti egy méternél mélyebbre vezetni. Véleményünk szerint viszont célszerű, mert a hőszigetelés megszakítása jelentős hő-hidat tud képezni.

Szigeteléssel kapcsolatban érdeklődjön márkakereskedésünkben!

Az URSA párját ritkító termékválasztékot nyújt és segít Önnek hogy rátaláljon a megfelelõ megoldásra. A pincefödémek és pincefalak szigetelésére (vagy más, fûtött és
fűtetlen tereket elválasztó födémek vagy falak) hôszigetelése az URSA „HF-HL” jelû lapokból készíthetô, amelyeket ragasztással rögzítenek a födém és falszerkezet felületkiegyenlítéssel alkalmassá tett felületére.A lapokat a ragasztás során szoros illesztéssel kell egymáshoz csatlakoztatni. A fal- és mennyezetburkolat anyagát és felületképzését a belsô használatától függôen kell megválasztani. Alacsonyabb igényszint esetén elegendô lehet például üvegszövettel kasírozott URSA üveggyapot lapok használata külön burkolat nélkül. Ez esetben a lapcsatlakozásoknál mûanyag hézagtakaró sávok elhelyezése javasolható. A pincefödémek minimális hôszigeteléséhez legalább 75 mm vastagságú üveggyapot lapok beépítése szükséges, de energiatakarékossági okokból javasolható a 100 mm vastagságú termékek használata.

Szigeteléssel kapcsolatban érdeklődjön márkakereskedésünkben!

ROCKWOOL Internaional A/S világelső a kőzetgyapot szigetelőanyagok előállításában, amelyek megoldást kínálnak pincétől a padlásig (homlokzati hőszigetelés, lapos-tető hőszigetelés, válaszfal hőszigetelés, padló-, éshangszigetelés stb.), bármely épülettípus esetén. A „Frontrock Max E”homlokzati kőzetgyapot szigetelőlemez igazi újdonság. A termék ugyanis inhomogén, azaz két rétegből áll. A felső, 20mm vastag réteg tömörebb, ami a homlokzatot ellenállóbbá teszi a külső mechanikai hatásokkal szemben. Az alsó, vastagabb réteg elég rugalmas ahhoz, hogy alkalmazkodjon az esetleges felületi egyenlőtlenségekhez. A két réteg együttesen pedig 10%-al jobb hőszigetelő képességgel bír (λd=0,036)!

Rockwool szigetelőkről érdeklődjön szakkereskedésünben.